Handboogschutters Schloesser en Van den Berg naar gemengde finale wereldbeker Parijs

Print
Handboogschutters Schloesser en Van den Berg naar gemengde finale wereldbeker Parijs

Gabriela Schloesser. Afbeelding: Getty Images

Weustenrade -

De handboogschutters Gabriela Schloesser (Weustenrade) en Sjef van den Berg hebben zich bij de wereldbeker in Parijs geplaatst voor de finale van de gemengde landenwedstrijd. Schloesser en Van den Berg pakten vorige maand in Lausanne het goud op dit olympische onderdeel (recurve). „Dit is een bevestiging dat we een goed team hebben en mooie dingen kunnen laten zien”, zei Van den Berg.

In de halve finales won het Nederlands duo donderdag met 5-3 van Alejandra Valencia en Luis Álvarez uit Mexico. Schloesser en Van den Berg nemen het zondag in de finale op tegen het echtpaar Deepika Kumari en Atanu Das uit India. „We hebben Tokio in gedachten, we denken natuurlijk al aan de Olympische Spelen”, zegt Schloesser, de geboren Mexicaanse die nu voor Nederland uitkomt. „Maar eerst focussen we ons op deze wereldbeker.”

Op de EK van begin deze maand in Antalya bleef Schloesser met Limburger Steve Wijler steken in de achtste finales van het olympische onderdeel. De Nederlandse recurveschutters (Van den Berg, Wijler en Rick van der Ven) pakten in Turkije wel de Europese titel in de landenwedstrijd.