Politie slaat alarm vanwege vermist persoon: ‘Zijn deur stond open, met de sleutels nog in het slot’

 © Getty Images/iStockphoto/Politie

Beek / Cadier en Keer -

De politie is dringend op zoek naar de in Beek woonachtige Paul Erkens. De 46-jarige man uit Cadier en Keer is sinds 29 mei spoorloos. „We zijn op zoek naar mensen die hem de afgelopen weken gezien hebben. Dat zou ook in het buitenland kunnen zijn.”

Paul Dolhain

Paul Erkens wordt op 29 mei rond middernacht voor het laatst gezien in de buurt van de Carmelflats. Op die bewuste zaterdagnacht ziet een buurtbewoner dat de deur van zijn woning openstaat, waarna ze Erkens roept. Als er geen reactie komt, waarschuwt ze de politie.

„We zijn ter plaatse gegaan en zagen zijn sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot hangen. Verder troffen we ook zijn telefoon en portemonnee aan met daarin bankpasjes en identiteitsbewijs. Sindsdien zijn we naar hem op zoek, maar ieder spoor ontbreekt en we hebben geen enkel aanknopingspunt”, laat een woordvoerder van de politie weten.

 © Politie

Buitenland

Het feit dat Erkens de sleutels op de deur heeft laten hangen en spullen heeft achtergelaten, zou kunnen duiden op een ontvoering. Toch houdt de politie alle opties open. „Het zou ook kunnen dat hij niet gevonden wil worden, we weten het simpelweg niet. We hopen dat hij in de buurt is, maar hij zou ook zo maar in België of Duitsland kunnen zitten. Daarom hebben we ook een internationaal opsporingsbericht laten uitgaan.”

Erkens woont pas kort in Beek. „Buurtbewoners omschrijven hem als een rustige man, die niet voor problemen of overlast zorgde.” Daarvoor was hij woonachtig in Cadier en Keer. „Zijn familie en kennissen zitten met veel vragen, alleen al daarom willen we hem vinden.”

Signalement

In het verspreide bericht wordt Erkens omschreven als een man met een smal postuur en kaal hoofd. Vermoed wordt dat hij op het moment van de verdwijning een blauwe spijkerbroek, donkere jas en een blauw T-shirt met de opdruk ‘Take it easy’ aan had. Daaronder droeg hij donkere sneakers met een witte zool. Het zou goed kunnen dat hij deze kleding inmiddels niet meer draagt.

Mensen die Paul Erkens nog gezien hebben, weten waar hij verblijft of mogelijke tips hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Lees ook: De Vries wil miljoen ophalen voor gouden tip ‘thuisbrengen’ Tanja Groen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal