Ook Richard Branson mag met commerciële vluchten de ruimte in

Print
Ook Richard Branson mag met commerciële vluchten de ruimte in

Richard Branson luidt de bel van de New York Stock Exchange bij de beursgang van Virgin Galactic in 2019. Afbeelding: Getty Images

Virgin Galactic heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toestemming gekregen voor commerciële vluchten naar de ruimte.

Dat maakte het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson zelf bekend. Het onderdeel van Bransons conglomeraat Virgin Group werkt al jaren aan een dienst om toeristen naar de ruimte te kunnen brengen. Een succesvolle testvlucht met de VSS Unity in mei overtuigde de Amerikaanse toezichthouder om voor het eerst een vergunning voor commerciële ruimtevaart af te geven. Dit was de derde keer dat het voertuig boven de 80 kilometer kwam, de hoogte die de FAA als grens van de ruimte aanhoudt.

Lees ook: Jeff Bezos eerder de ruimte in dan Elon Musk en Richard Branson

Bij de test in mei werd een ruimtevliegtuig, bemand door twee piloten, met succes gelanceerd vanuit Spaceport America in New Mexico. Virgin Galactic wil nog drie testvluchten uitvoeren. Deze zomer wil het bedrijf een testvlucht uitvoeren met volledige bemanning, meldt topman Michael Colglazier.

Het bedrijf verkoopt al tickets voor ruimtevluchten. Beoogde ruimtetoeristen moeten eerst een aanbetaling doen van 1000 dollar. Kopers kunnen het geld terugkrijgen als ze zich bedenken. Weten ze zeker dat ze naar de ruimte willen, dan kost de echte ticket 250.000 dollar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee