Wat moeten we doen om verantwoord om te gaan met ons water?

Wat moeten we doen om verantwoord om te gaan met ons water?

Afbeelding: ING Image

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Limburg heeft veel waterrijke gebieden en zestien drinkwaterbrongebieden. In tien van deze gebieden zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld door Waterklaar. Twee van deze routes bevinden zich in de Maasduinen.

Op elke uitgestippelde route stroomt diep in de bodem het drinkwater. Dit water wordt lokaal opgepompt door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) om vervolgens gezuiverd in huizen uit de kraan te laten komen. Ook liggen op de routes in de Maasduinen projecten waar Waterschap Limburg en de gemeente Bergen werken aan schoon en gezond water, en aan projecten die ervoor zorgen dat mensen geen natte voeten. Een flinke klus waar iedereen een steentje aan bijdragen.

Het doel van deze routes is om iedereen in Limburg bewust te maken van wat er speelt op het gebied van klimaat en water, en wat inwoners zelf kunnen doen om het water op peil en gezond te houden. Dit kan bijvoorbeeld door gifvrij te tuinieren.

Bij het bezoekerscentrum aan het Reindersmeer is een bord te vinden met een QR-code voor meer informatie en op de website van Op pad met waterklaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen