Lezingserie over lijkwade van Turijn; replica te zien op verschillende plekken in Heerlen

Print
Lezingserie over lijkwade van Turijn; replica te zien op verschillende plekken in Heerlen

De replica van de lijkwade van Turijn. Afbeelding: Joep Habets

Heerlen / Hoensbroek -

De komende weken is een levensgrote replica van de lijkwade van Turijn te zien in verschillende kerken in het cluster Heerlen-Centrum/Heerlen-Zuid.

Het origineel staat sinds 1578 in Turijn. Men gelooft dat de lijkwade het doel is waarin Jezus Christus werd gewikkeld na zijn overlijden. Joep Habets geeft lezingen met uitleg over de lijkwade, op zondag 27 juni na de eucharistieviering van 10.00 uur in de St. Elisabethkapel, Parc Imstenrade en zondag 4 juli na de viering om 11.15 in de Josephkerk, Heerlerbaan.

Reconstructie

Een derde lezing van Habets staat gepland op zondag 11 juli, na de viering van 11.30 uur in de Pancratiuskerk, Heerlen-centrum. Naast de replica van de lijkwade zijn ook een driedimensionale foto en een reconstructie van het beeld van Jezus in het graf, de doornenkroon, het geselwapen en de spijkers te bekijken. Er worden informatieve boeken en dvd’s te koop aangeboden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee