Schade bij Mike Teunissen na val in Tour valt mee: zondag weer van start

Print
Schade bij Mike Teunissen na val in Tour valt mee: zondag weer van start

Mike Teunissen (rechts) op archieffoto. Afbeelding: ANP

Ysselsteyn / Blitterswijck -

Mike Teunissen kan zondag starten in de tweede etappe van de Tour de France. Hetzelfde geldt voor Wout Poels. De twee Limburgers waren betrokken bij twee verschillende valpartijen in de eerste rit.

Teunissen bereikte gehavend de finish na een zware valpartij op 45 kilometer van de finish. Uit onderzoek is gebleken dat de Ysselsteyner geen breuken heeft opgelopen, meldde zijn ploeg Jumbo-Visma zaterdagavond.

Lees ook: Irritatie bij Jumbo-Visma over toeschouwers in Tour: ‘Ze staan hier stomdronken langs de kant’

Teunissen klaagde na afloop van de door de Fransman Julian Alaphilippe gewonnen rit over een pijnlijke heup en elleboog waarna er röntgenfoto’s werden gemaakt van de gekwetste lichaamsdelen. „Hij heeft last van kneuzingen en schaafwonden, maar zal zondag starten voor wat een pijnlijke dag op de fiets zal worden”, aldus de ploeg. Teunissen, in 2019 nog twee dagen geletruidrager, miste de Tour van 2020 door een blessure.

Poels

Met nog 7,5 kilometer te gaan ging opnieuw een groep renners tegen de grond. Ditmaal was Wout Poels een van de slachtoffers. De renner van Bahrain Victorious liep daarbij geen lichamelijke schade op, al verloor hij door de val bijna 2,5 minuut.