Rámon Verkoeijen herdenkt Mama Appelsap-zanger Wes

Print
Rámon Verkoeijen herdenkt Mama Appelsap-zanger Wes

Wes in de studio van 3FM Afbeelding: Videostill

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

3FM-dj Rámon Verkoeijen heeft op Twitter een eerbetoon geplaatst aan de overleden zanger Wes. Die werd vooral bekend door zijn wereldwijde hit Alane, maar de 3FM-luisteraar kent hem waarschijnlijk vooral van de Mama Appelsap-variant op het nummer.

Mama Appelsap is een item uit de show van Verkoeijen op NPO 3FM, Mark + Rámon, waarin luisteraars liedjes kunnen insturen waarin ze Nederlandse zinnen horen. In Alane waren volgens creatieve luisteraars onder andere de teksten ‘zomer in Zaandam’ en ‘luilak, hang je tas op… luilak, hang het op!’ te horen.

„Wes (van Alane) is overleden. 57 jaar. Hij won ooit de Mama Appelsap Award”, schrijft de Venrayse dj op Twitter. „We nodigden hem uit in de studio, maar hij wilde niet meer terug naar huis. Hij bleef me de hele dag bellen met dat hij Nederland langer wilde verblijden met zijn aanwezigheid.”

Lees ook: Zanger Wes (57) van wereldhit Alane overleden

Tien miljoen

Zaterdag werd bekend dat de 57-jarige Kameroense zanger is overleden aan een infectie die hij opliep in het ziekenhuis. Hij lag daarvoor al enkele dagen in coma. Wes Madiko, zoals de zanger voluit heet, scoorde een wereldwijde hit met het nummer Alane uit 1997. Er werden zo’n tien miljoen singles van het nummer verkocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee