Oppermachtige Verstappen laat niets heel van concurrentie in GP Stiermarken

Print
Oppermachtige Verstappen laat niets heel van concurrentie in GP Stiermarken

Max Verstappen heeft op dominante wijze de Grand Prix van Stiermarken op zijn naam geschreven. De Limburger leidde de Red Bull-thuisrace van begin tot einde en pakte zo zijn 14e GP-overwinning.

Verstappen kon door de winst 25 punten aan zijn conto toevoegen. Het is voor het eerst dat hij twee keer achter elkaar een race wint sinds zijn entree in de Formule 1. Lewis Hamilton werd tweede en noteerde aan het einde nog de snelste ronde waardoor het verschil in de titelstrijd nu 18 punten bedraagt. Valtteri Bottas kwam als derde over de streep, een plekje voor Sergio Pérez.

Mooi duel

Bij de start kwam Verstappen goed van zijn plek en kon al gauw een gaatje slaan met Lewis Hamilton. Binnen mum van tijd liep het verschil op tot drie seconden waarna Verstappen zijn tempo kon gaan controleren. Achter de rug van de twee kemphanen was een mooi duel gaande tussen de als derde gekwalificeerde Lando Norris en Verstappens teamgenoot Peréz. De Mexicaan had tien rondes nodig om er bij de coureur van McLaren voorbij te komen.

Pitstops

In ronde 27 dook Pérez als eerste van de top 5 naar binnen voor nieuwe banden. Bij de stop kwam het linker achterwiel moeilijk los. De bandenwissel van Bottas een ronde later was foutloos waardoor de Fin voor de Red Bull-coureur terug de baan op kwam. Hamilton ging in ronde 29 naar binnen, Verstappen deed dat een ronde later. Iedereen switchte naar de harde band.

Verstappen legde vervolgens een moordend tempo aan de dag waardoor Hamilton er simpelweg niet aan te pas kwam. Bottas en Pérez vochten op gepaste afstand om het laatste podiumplekje. Het lukte de Mexicaan aanvankelijk niet om voorbij te komen aan de coureur van Mercedes waarna Red Bull hem in ronde 55 naar binnen haalde. Met nog 16 rondes te gaan moest Pérez een gat van ruim 25 seconden overbruggen. Pérez kwam in de buurt, maar een aanval inzetten lukte niet meer. Hamilton dook met nog twee rondes te gaan naar binnen om zo de snelste rondetijd veilig te stellen. De overwinning van Verstappen is alweer de vierde winst op rij voor Red Bull. In Monaco won de Limburger, Pérez in Baku en Vertappen vervolgens weer in Frankrijk en Spielberg.