Verstappen wint in Oostenrijk ook in de pitsstraat

Print
Verstappen wint in Oostenrijk ook in de pitsstraat

Max Verstappen. Afbeelding: AFP

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Stiermarken zondag niet alleen op de baan gewonnen, maar ook in de pitsstraat. Zijn monteurs slaagden er weer in de snelste pitstop van de dag te maken. Verstappen kwam na 29 rondes naar binnen voor nieuwe banden.

Na 2,09 seconden waren de vier banden gewisseld en kon de 23-jarige Limburger zijn Red Bull-bolide weer de baan op sturen. Het was al de zesde keer dit seizoen dat Verstappen de snelste pitstop van allemaal maakte. In Bahrein slaagden zijn monteurs erin om in 1,93 seconden de banden te wisselen. Voorlopig is dat de kortste stop van het jaar.

Lance Stroll eindigde in Oostenrijk als tweede wat betreft de snelheid van de pitstops. De Canadees van Aston Martin stond 2,22 seconden stil voor nieuw rubber onder zijn auto.\

Lees ook: Max Verstappen doorbreekt hegemonie Mercedes: ‘Wil nog veel vaker domineren’

Verstappen had de snelle pitstop dit keer niet nodig om de race te winnen. De leider in het WK-klassement reed de hele race op kop, met een flinke voorsprong op Lewis Hamilton. De Britse Mercedes-coureur, die in de slotfase van de race nog een extra stop maakte om op nieuwe banden de snelste raceronde te rijden, eindigde op ruim 35 seconden als tweede op de Red Bull Ring.

De Formule 1-coureurs racen daar komend weekeinde opnieuw, dan voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Verstappen heeft aan kop van het WK-klassement achttien punten voorsprong op de zevenvoudig wereldkampioen.