Politie probeert nogmaals met getuigen gewelddadige woningoverval N278 bij Wahlwiller in contact te komen

Print
Politie probeert nogmaals met getuigen gewelddadige woningoverval N278 bij Wahlwiller in contact te komen

Afbeelding: iStock

Wahlwiller / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

Politie Heuvelland doet nogmaals een oproep aan mogelijke getuigen van een gewelddadige woningoverval in Wahlwiller zich te melden.

Uit recent onderzoek is gebleken dat het tijdvenster waarin de overval plaatsvond ruimer is dan eerder werd aangenomen. Voor de politie reden om de zaak opnieuw onder de aandacht te brengen.

Het misdrijf werd in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 april gepleegd in een woning aan de Rijksweg N278, die van Maastricht tot Vaals loopt. Daarbij werd de bewoner gekneveld, mishandeld en met een steekwapen verwond. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld.

Lees ook: 64-jarig slachtoffer van gewelddadige woningoverval Wahlwiller weer thuis

„Er lijken drie verdachten verantwoordelijk te zijn voor de woningoverval. Alle drie de mannen droegen gezichtsbedekkende kleding”, aldus de politiewoordvoerder.

In eerste instantie ging de politie ervan uit dat het incident zich tussen 01.00 en 02.00 uur ’s nachts voordeed. Dat tijdvak is nu verruimd: van 27 april 23.00 uur tot 28 april 05.00 uur. „Daarmee wordt ook de doelgroep van mogelijke getuigen waarmee de politie graag in contact komt groter.”

Mensen die in die periode over de rijksweg reden en mogelijk iets gezien hebben of over beelden van een dashcam beschikken, worden verzocht zich te melden.

Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen