Alarmlijn 112 overbelast door meldingen wateroverlast

Print
Alarmlijn 112 overbelast door meldingen wateroverlast

Afbeelding: Track’88

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Ulestraten / Zuid-Limburg / Heerlen / Hoensbroek -

Alarmlijn 112 is dinsdagavond overbelast geraakt doordat veel mensen melding maakten van wateroverlast in Zuid-Limburg. De brandweer kreeg meer dan 135 telefoontjes in korte tijd te verwerken. „En het zijn er veel meer geweest, aangezien we de telling niet meer hebben bijgehouden vanwege de drukte.”

De brandweer heeft daarop vier kazernes in Maastricht, Gulpen, Sittard en Heerlen als noodcentrales ingericht. „Dat is een standaardprocedure die in werking treedt bij overbelasting. Zij handelen alle oproepen die in hun regio binnenkomen direct af”, meldt de woordvoerster van de brandweer aan De Limburger. Ze benadrukt dat 112 gedurende de overbelasting altijd bereikbaar is geweest. „We snappen dat wateroverlast heel vervelend is voor mensen, maar hiervoor is het alarmnummer niet bedoeld”, laat de woordvoerster weten.

Lees ook: Video: Straten blank in Eygelshoven, Landgraaf en Kerkrade na wolkbreuk

Vanuit heel Zuid-Limburg kwamen meldingen binnen. Vooral vanuit Kerkrade, Landgraaf en Vaals werd veel gebeld, maar ook vanuit Ulestraten, Schimmert, Maastricht en Meerssen kwamen meldingen. Met name in Eygelshoven zorgde het noodweer voor veel overlast. Daar stonden meerdere straten onder water. De brandweer had hier ook de handen vol aan een gaslekkage in de Veldhofstraat. Uit voorzorg werd de omgeving ontruimd, waaronder de supermarkt en een zorgcentrum.

Gaslekkage

De gaslekkage was het gevolg van de hevige regenval. Door de waterstroom sloeg een stuk stoep weg die vervolgens een gasleiding raakte. „Enexis is ter plekke gekomen om de lekkage te dichten. We verachten dat de mensen rond 23.00 uur weer naar huis kunnen. Dan is de situatie veilig, maar bewoners kunnen dan nog geen gebruikmaken van het gas. Dat wordt woensdag door Enexis hersteld”, aldus de woordvoerster.

Straten blank in Eygelshoven. Video: Track88

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen