‘Slechtste club ter wereld’ doet Messi ludiek contractvoorstel

Print
‘Slechtste club ter wereld’ doet Messi ludiek contractvoorstel

Lionel Messi. Afbeelding: AFP

Lionel Messi is officieel clubloos. Het contract van de 34-jarige aanvaller bij FC Barcelona liep woensdag af en is vooralsnog niet verlengd, hoewel de onderhandelingen al geruime tijd lopen.

Het verleidde de Braziliaanse club Íbis om Messi een opvallend contractvoorstel te doen. Íbis draagt de geuzennaam ‘slechtste club ter wereld’, omdat het eind jaren 70 en begin jaren 80 gedurende bijna 4 jaar geen wedstrijd wist te winnen. Die reeks leverde de club een plek op in het Guinness Book of Records. Íbis speelt nu in de laagste regionen in Brazilië.

Ludiek

De club publiceerde op Twitter een ludiek voorstel voor een 15-jarig contract aan Messi, die enkele opvallende punten bevat. Zo maakt de Argentijn geen aanspraak op zijn vaste rugnummer 10, omdat die voor altijd is voorbehouden aan oud-speler Mauro Shampoo. Messi mag ook niet teveel doelpunten maken en er zeker niet voor zorgen dat Íbis kampioen wordt. Daarnaast moet hij drie keer voor een spiegel zeggen dat Pelé beter is dan Diego Maradona.

Messi ondertekende eind 2000 zijn eerste contract bij FC Barcelona. Dat gebeurde aanvankelijk op een servetje in een restaurant. De jongen uit Argentinië groeide in Barcelona uit tot een wereldster. Bijna 21 jaar na zijn komst naar Catalonië is het contract van Messi afgelopen. Volgens voorzitter Joan Laporta is het een kwestie van tijd tot de nummer 10 bijtekent. „Wij willen dat Messi blijft en ‘Leo’ wil hier blijven”, zei Laporta onlangs. „We liggen op koers. We hebben alleen te maken met de Financial Fair Play-regels, we proberen daar voor beide partijen de beste oplossing voor te vinden.” De Argentijn doet momenteel met zijn land mee aan het toernooi om de Copa América in Brazilië.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee