Officiële opening van buurttuinderij Hof van Heer, ontmoetingsplek voor Heer, De Heeg, Eyldergaard en Vroendaal

Print
Officiële opening van buurttuinderij Hof van Heer, ontmoetingsplek voor Heer, De Heeg, Eyldergaard en Vroendaal

Werk aan de winkel in de Hof van Heer. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Buurttuinderij Hof van Heer aan de Veldstraat bestaat een jaar en opent zaterdag om 13.00 uur officieel de poorten als ontmoetingsplek voor de Maastrichtse wijken Heer, De Heeg, Eyldergaard en Vroendaal.

Goed nieuws is dat de Hof van Heer deze week te horen kreeg dat het Oranje Fonds 10.000 euro ter beschikking stelt voor de bouw van een buitenkeuken, meldt mede-initiatiefnemer Jo Willems. „De groenten die we zelf verbouwen, kunnen we daar dan verwerken en bijvoorbeeld buurtlunches bereiden. In september beginnen we met de bouw.” Met de aanleg van een voedselbos is onlangs gestart; er zijn zeven nieuwe moestuintjes aangelegd; er zijn een toekomstborder en een pluktuin ingeplant en er is een paddenpoel gegraven.

Markt

Op de officiële openingsdag is er een lokale groente- en fruitmarkt „met heerlijke en eerlijke producten vers van het land”. In de kwekerij zijn plantjes tegen een aantrekkelijke prijs te koop zoals verschillende koolsoorten, tomatenplantjes en slasoorten. Ook is er een bescheiden assortiment eenjarige bloemen te koop. Op het terras kan een versnapering worden genuttigd. De entree is gratis; iedereen is welkom (op anderhalve meter). De Hof van Heer is open van 13.00 tot 16.00 uur.

Heerenhof

De nabijgelegen tuin van De Heerenhof is dit weekend eveneens geopend (zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.oo uur). Het is een romantische, Engelse tuin met borders op kleur, een grote vijver met salamanders en waterlelies, een fruitweide met kippen en een ‘groen theater’ dat aan de achterkant is verbonden met de buurttuinderij Hof van Heer.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen