Heerlen en Aken samen digitaal op weg

Print
Heerlen en Aken samen digitaal op weg

Burgemeester Roel Wever van Heerlen (tweede van links) bij de ondertekening van de samenwerking. Afbeelding: gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlen is lid geworden van de digitalHUB Aachen. Met de toetreding willen de twee steden de euregionale samenwerking op het gebied van de digitalisering verder intensiveren.

Heerlen krijgt via de digitalHUB niet alleen toegang tot innovaties zoals de Smart City, maar ook tot een exclusief aanbod van activiteiten en evenementen op dit gebied. Omgekeerd profiteren de digitalHUB Aachen en de ondernemers uit haar ledenbestand van de contacten en de nieuwe perspectieven die Heerlen als partner te bieden heeft.

Burgemeester Roel Wever van Heerlen verwacht dat met de hulp van digitalisering het gezamenlijk welstandsniveau in beide gemeenten verbetert. „Ik verheug me op een intensivering van de samenwerking tussen Aken en Heerlen. De digitalHUB heeft in Aken-Noord al laten zien, dat digitalisering belangrijk is bij de transformatie en de herstructurering van stedelijke gebieden en bij het creëren van een toekomstbestendige stad voor bewoners, bedrijven en bezoekers.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen