Aangeboden door Gemeente Gulpen-Wittem

Gulpense Timpaantuin uitgerust met hotelaccommodatie van IVN

Print
Gulpense Timpaantuin uitgerust met hotelaccommodatie van IVN

Afbeelding: Gemeente Gulpen-Wittem

De Timpaantuin in Gulpen staat in volle bloei. Van bouwput tot prachtige dorpstuin. De bijen, vlinders en andere insecten weten hun weg naar de Timpaantuin goed te vinden. De terrassen en hellingen zijn ingezaaid met een bloemen- en plantenmengsel waar ze graag van smikkelen. Het mengsel zorgt bovendien de hele lente en zomer voor een uitbundige kleurenpracht. En heeft u de UIL al gespot?

Hotelaccommodatie de UIL

In de Timpaantuin ziet u de UIL: een mooie hotelaccommodatie voor de vliegende beestjes die de tuin bezoeken. Het hotel, dat Niek Gossens zou maken, werd op vrijdag 25 juni door de vereniging overgedragen aan de gemeente. Nadat Niek, die recentelijk overleden is, speciaal geëerd werd met een dankwoord en vereeuwigd met een kleine plaquette op de achterkant.

Gulpense Timpaantuin uitgerust met hotelaccommodatie van IVN

Gulpen-Wittem dankt IVN voor de samenwerking

De gemeente Gulpen-Wittem is heel blij met de inbreng van de Instelling voor Natuureducatie en Beleving (IVN) Heuvelland. Daarbij was de deskundigheid van Niek Gossens als grote flora en faunakenner de drijvende kracht. Die ziet u in de hele tuin terug! Let vooral ook op de kruidenborders, de grote wens van Niek Gossens.