Ruud Hesp nieuwe keeperstrainer bij sc Heerenveen

Print
Ruud Hesp nieuwe keeperstrainer bij sc Heerenveen

Ruud Hesp. Afbeelding: Pro Shots/Joep Leenen

Ruud Hesp treedt in dienst als keeperstrainer bij sc Heerenveen. De voormalig doelman van onder meer Roda JC en FC Barcelona bekleedde die functie eerder bij Roda JC, FC Groningen en PSV. Bij die laatste club vertrok hij in 2020.

Hesp (55) tekende een contract voor één seizoen bij de Friese eredivisionist. De in Bussum geboren doelman was bijna twintig jaar actief als doelman. Hij keepte in totaal bijna vijfhonderd wedstrijden voor Haarlem, Fortuna Sittard, Roda JC en FC Barcelona.

Kennis en ervaring

Met Barça werd Hesp tweemaal kampioen van Spanje en won hij één keer de Copa del Rey. Bij twee toernooien, het EK van 1996 en het WK van 1998, behoorde hij tot de Nederlandse selectie. Een interland speelde hij nooit. Tussen 2006 en 2012 was Hesp als keeperstrainer verbonden aan Oranje.

„Ruud heeft zijn sporen nationaal en internationaal wel verdiend. Als doelman zelf, maar ook als keeperstrainer. Met hem voegen we veel kennis en ervaring toe aan onze trainersstaf”, aldus technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen.