Kiki Bertens ook in dubbelspel direct uitgeschakeld op Wimbledon

Print
Kiki Bertens ook in dubbelspel direct uitgeschakeld op Wimbledon

Kiki Bertens had weer geen succes op Wimbledon. Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Kiki Bertens heeft ook in het vrouwendubbel op Wimbledon in de eerste ronde verloren.

De Nederlandse, die in het enkelspel ook al niet verder kwam dan één ronde, ging met landgenote Lesley Pattinama-Kerkhove onderuit tegen het Frans/Amerikaanse duo Elixane Lechemia/Ingrid Neel. Dat gebeurde in drie sets, 1-6 6-3 4-6.

Bertens kondigde onlangs aan bezig te zijn aan haar laatste seizoen. Pattinama-Kerkhove sneuvelde in het enkelspel van Wimbledon in de tweede ronde. Bertens gaat nog wel naar de Olympische Spelen, waar ze behalve in het enkelspel ook in het dubbel uitkomt met Demi Schuurs. De Limburgse dubbelt op Wimbledon met haar vaste partner Nicole Melichar. Zij komen vrijdag voor het eerst in actie.

Robin Haase bereikte in het dubbelspel wel de tweede ronde. De Nederlander, niet gekwalificeerd voor het enkelspel, behaalde dat succes met zijn partner Andrei Goloebev uit Kazachstan. Ze wonnen in drie sets van de Braziliaans/Mexicaanse combinatie Marcelo Demoliner/Santiago Gonzalez, 6-7 6-4 6-4.

Arantxa Rus doet eveneens nog mee in het dubbelspel. Met haar Slowaakse partner Viktoria Koezmova won ze in twee sets van het Britse duo Naomi Broady/Jody Burrgate, 6-2 7-6 (3). Rus overleefde evenmin de eerste ronde in het enkelspel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee