Betalen voor pinnen in het buitenland bij Rabobank

Rabobankklanten gaan betalen als zij bijvoorbeeld in Rome wat eurobiljetten uit de muur te trekken om een ijsje af te rekenen. © Peter Hilz

Utrecht -

Klanten van de Rabobank die vanaf september in Europa op vakantie gaan, doen er goed aan niet te vaak te pinnen. De bank gaat klanten met een goedkoper betaalpakket namelijk 0,75 euro per geldopname in rekening brengen. Dat was in Europa eerder gratis.

Redactie

De tariefswijziging gaat per 1 september in. Wie op zomervakantie gaat, hoeft dus nog niet te betalen om te pinnen.

Het gaat om klanten met een DirectPakket, StudentenPakket of BasisPakket, legt een woordvoerder van de bank uit aan RTL. Wie zo’n pakket heeft, doet er in het buitenland dus goed aan het aantal geldopnames te beperken, of eurobiljetten mee te nemen uit Nederland. Het maakt voor de kosten niet uit of je 10 of 500 euro uit de muur trekt.

Voor geldopnames in vreemde valuta moest altijd al worden betaald.

Ook in Nederland

Er wordt steeds minder gepind, dus de kosten per transactie stijgen, geeft de bank als verklaring. Pinnen bij een Geldmaat of automaat van de Rabobank zelf blijft wel gratis. Bij geldautomaten van exploitanten die geen bank zijn, zoals GWK Travelex, EuroNet en YourCash, die vooral in toeristische gebieden zoals het centrum van Amsterdam staan, betaal je ook in Nederland 0,75 euro per opname.

Eerder baarde ABN Amro al opzien door een ingreep bij klanten die meer dan 12.000 euro per jaar contant opnemen. Zij gaan over het bedrag hierboven 5 euro per opname en 0,5 procent over het opgenomen bedrag betalen.

Lees ook: Rabobank snoeit in filialen: gevolgen voor Limburg zijn onduidelijk

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal