Kunstenaars live aan het werk in Kasteeltuinen Arcen

Print
Kunstenaars live aan het werk in Kasteeltuinen Arcen

Kunst in de maak tussen het groen. Afbeelding: Kasteeltuinen Arcen

Arcen -

In het weekend van 24 en 25 juli zijn de Kasteeltuinen Arcen één groot open atelier. Na een jaar afwezigheid is het Kunstweekend terug.

Meer dan dertig kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland zijn dan aan het werk op bijzondere plekken in het park. Er wordt geschilderd, getekend, gebeeldhouwd, maar er is ook glaskunst, poëzie en muziek, allemaal geïnspireerd door het groen. Wie de hoofdwandelroute in het park volgt, kan de kunstenaars niet alleen ‘live’ in actie zien, maar ook een praatje met hen maken en vragen stellen over hun werkwijze en inspiratie. Verder is er muziek en poëzie.

Sweetlove

In het park zijn daarnaast het hele seizoen, net als vorig jaar, kunstwerken van William Sweetlove te zien. De kunstenaar staat bekend om zijn grote felgekleurde beelden van dieren en mensen die een attribuut bij zich dragen dat symbool staat voor de gevolgen van klimaatverandering, zoals kaplaarsjes of een grote fles op de rug.

Daarnaast is er muziek en poëzie. Zo zingt zangeres Catalijne kleinkunstliederen op verzoek van het publiek en draagt dichter Marcel de Roos voor uit eigen werk.

Het Kunstweekend is terug van een jaar weggeweest. In 2020 werd het tweedaagse evenement geschrapt vanwege corona.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee