Bisschop Smeets heeft hersentumor en zal niet meer herstellen

Print
Bisschop Smeets heeft hersentumor en zal niet meer herstellen

Bisschop Smeets. Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Bisschop Harrie Smeets van Roermond is zeer ernstig ziek. Hij heeft een hersentumor. Zijn artsen gaan ervan uit dat hij niet hoeft te rekenen op een volledige genezing.

Het bisdom heeft dat vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Smeets werd eind mei voor het eerst in het ziekenhuis van Roermond opgenomen met klachten die aan een herseninfarct deden denken.

Nader onderzoek in het academisch ziekenhuis in Maastricht bracht de tumor aan het licht. De medische behandeling is direct begonnen. De bisschop zal worden opgenomen in een logeerkamer van een verpleeghuis in Roermond of omgeving. Op eigen verzoek heeft hij het sacrament der zieken ontvangen, vlak voor het onderzoek in Maastricht.

Waarneming

De leiding van het bisdom wordt waargenomen door vicaris-generaal René Maessen.

Mgr. Harrie Smeets (60) werd op 8 december 2018 in de Christoffelkathedraal in Roermond gewijd als 24e bisschop van Roermond. Hij volgde mgr. Frans Wiertz op, die het ambt vijfentwintig jaar lang bekleedde.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu