Mercedes terug aan de top, maar Verstappen maakt zich niet druk

Print
Mercedes terug aan de top, maar Verstappen maakt zich niet druk

Verstappen op de Red Bull Ring. Afbeelding: EPA

Oude tijden herleefden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk met snelste ronden voor de Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Max Verstappen liet de derde tijd noteren.

Hoeveel waarde aan de tijden van de tweede vrije training gehecht moet worden, is onduidelijk. Zo bleven de Ferrari-rijders, die in de eerste training nog toptijden noteerden, nu steken op een dertiende (Sainz) en zestiende (Leclerc) plaats.

Dat Hamilton de ranglijst met 1.04.523 aanvoert is niet helemaal een verrassing. Mercedes heeft de zaken goed op orde, net als Red Bull Racing. Verstappen gaf met 1.04.740 slechts 0.2 seconde toe op Hamilton. Bottas p[laatste zich met 1.04.712 tussen het tweetal. Zorgen maakt Verstappen zich niet. Hij gaf aan niet tot het uiterste te zijn gegaan in zijn snelste ronde.

Omdat het halverwege de sessie licht begon te miezeren en veel coureurs besloten om aan de race-afstelling te werken, werden in het laatste deel van de training geen tijden meer verbeterd.