Klagende Verstappen start vanaf pole-position, Hamilton slechts vierde

Print
Klagende Verstappen start vanaf pole-position, Hamilton slechts vierde

Max Verstappen. Afbeelding: ANP

Max Verstappen start zondag van pole-position in de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring. De Limburger was niet alleen nipt de snelste man in de kwalificatie, maar zag bovendien Lewis Hamilton niet verder komen dan de vierde startplek. Toch was de Limburger niet helemaal tevreden.

Het ongenoegen van Verstappen had te maken met het feit dat hij in de allerlaatste sessie als eerste naar buiten werd gestuurd. „Dat doen we nooit meer. Hier moeten we over praten”, klaagde Verstappen nadat de finishlijn was gepasseerd. „Doordat ik niemand voor me had verloor ik iets tijd op de rechte stukken. Daardoor kon ik mijn tijd ook niet meer verbeteren.”

Even vreesde de Limburger dat zijn tijd niet voldoende zou zijn voor pole-position, maar uiteindelijk bleef hij de verrassend snelle Lando Norris in de McLaren nipt voor: 1.03.720 om 1.03.768. „Het was niet ideaal, maar uiteindelijk sta ik wel op de beste plek. Hopelijk kunnen we dit zondag omzetten in een overwinning”, keek Verstappen, nadat de ergste woede was verdwenen, alvast vooruit.

Lees ook: Contractverlenging Hamilton zet transfermarkt op slot en bindt Verstappen nog voor jaren aan Red Bull Racing

Gejuich

Het veroveren van de beste startplek ging gepaard met een enorm gejuich op de tribunes, waar meer dan 20.000 Nederlandse fans aanwezig waren om Verstappen aan te moedigen. Net als vorige week bij de Grand Prix van Stiermarken op hetzelfde circuit start Verstappen zondag als grote favoriet voor de overwinning.

Lees ook: Max Verstappen-fans massaal present in Oostenrijk; voorproefje van Zandvoort

Sergio Pérez reed de derde tijd: 1.03.990, gevolgd door Hamilton en Bottas in de Mercedes. „Dat is wat we willen: twee coureurs voor de Mercedessen. Kijken of we dat kunnen omzetten in iets moois. Het zal wel wat lastiger worden met de banden, omdat we met een wat zachter compound rijden. Dat moeten we goed zien te managen, ook strategisch. Maar al met al ben ik tevreden, ook voor de fans. Dat was een prachtig gezicht; al dat oranje.”