MVV in oefenduel maatje te groot voor Scharn: 16-1

Print
MVV in oefenduel maatje te groot voor Scharn: 16-1

Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

MVV was in het eerste oefenduel echt een maatje te groot voor Scharn. Met liefst 16-1 leefde de Maastrichtse ploeg zich naar hartelust uit. Maar eigenlijk speelde Scharn tegen twee MVV’s, want coach Klaas Wels verving zijn ploeg in de tweede helft bijna helemaal.

”Toch steek je voldoende dingen van zo’n duel op”, begon hij na afloop zijn analyse. “Dat we bijvoorbeeld een jonge jongen uit onze eigen jeugd hebben, die na een kwartier al een paar keer heeft gescoord. Daarbij doelde hij op Adam Mami, die in zijn gretigheid echter ook wel wat kansen had laten liggen. “Verder was dit een trainingswedstrijd, waarin we geprobeerd hebben zo snel en zo hoog mogelijk druk te zetten. Dat is het mooie van dit duel dat er én kwaliteitsverschil aanwezig was én dat de fitheid een heel belangrijke rol speelde.

Onbenullig

Wels: “Ik wil dan ook altijd dat de intensiteit hoog is, dat je op zoek blijft gaan naar nog meer kansen en doelpunten. En daarom ben ik heel erg geïrriteerd over het feit dat we onbenullig een doelpunt tegen krijgen.” Meteo Waem liet zich bij de stand 3-0 namelijk kinderlijk eenvoudig opzij zetten door Inigo Anguiod, die doelman Bavo Coenen simpel passeerde. “Dat was gewoon heel slecht verdedigd”, zei Wels.

Lees ook: MVV start de voorbereiding: nieuwe gezichten en oude bekenden duiken op in De Geusselt

De Maastrichtse coach liet zijn gehele selectie spelen, ook zij die nog op proef zijn. “Ik vind het echter te vroeg om daar nu al conclusies aan te verbinden. We hebben de eerste wedstrijd gespeeld, ik zie bepaalde intenties terug en ik hoop dat dit een opmaat is naar meer.” Wat doelpunten betreft kwam Wels aan zijn trekken. Na een 5-1 ruststand liep MVV na de pauze tegen het steeds minder weerstand biedende Scharn simpel naar 16-1 uit.

Voor de Maastrichtenaren scoorden: Johannes Bender (3x), Adam Mami (2x), Koen Kostons (2x), Sven Blummel (2x), Twan Visser (2x), Bob Nijsten, Huseyn Bakirsu, Milo Delrock, Raoel Last en Keres Masangu. Het doelpunt van Scharn kwam van Inigo Anguiod.