Wout Poels: ‘Bergklassement is mooi doel voor de komende weken’

Print
Wout Poels: ‘Bergklassement is mooi doel voor de komende weken’

Wout Poels in de bergtrui. Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Blitterswijck -

Hij had er eerder in de Tour de France al wel over nagedacht. In de achtste etappe zag Wout Poels kansen om de bollentrui te veroveren. Het lukte de Limburger van Bahrain die het bergklassement meteen een ‘mooi doel’ noemde voor de komende weken. „Maar eerst maar eens zien hoe ik me morgen voel.”

De renner uit Blitterswijck werd al de derde Nederlandse leider van het bergklassement deze Tour na debutant Ide Schelling en Mathieu van der Poel, die de bolletjestrui niet droeg omdat hij al het geel aanhad. „Ik ben er heel blij me. Nu maar eens kijken hoe ver ik kan komen.”

Lees ook: Pogacar rijdt Van der Poel uit het geel, Wout Poels pakt bolletjestrui

Sinds zijn vertrek bij Team Sky, aan het einde van 2019, geniet Poels meer vrijheid. „Vorig jaar was mijn doel een top 10-notering in een grote ronde. Dat lukte in de Vuelta. Misschien is dit wel een mooi nieuw doel. Ik ga het van dag tot dag bekijken. Het is zonde om ‘m meteen weer weg te geven.”

Zwaar voelen

Maar de benen zullen zondag zwaar voelen bij de renner die ook de prijs voor de strijdlust in ontvangst mocht nemen. „Het was aanvallen, aanvallen aanvallen, blijven eten, weer aanvallen en alleen maar aan die punten denken. Ik heb van het begin tot het einde afgezien. Ook al met de regen, de gladde wegen, de ‘tricky’ afdalingen. Het was wel weer een ouderwets dagje koersen.”

Lees ook: Tourrenners blijken langer te leven: hoe (on)gezond is het rijden van de Tour de France?

Zijn succesvolle ploeg vierde ook nog de ritzege van de Belg Dylan Teuns, terwijl Poels de bollentrui overnam van zijn Sloveense ploeggenoot Matej Mohoric. Met een knipoog: „Ik ga straks eerst eens die bollenhelm van zijn hoofd halen.”