Video: Mathieu van der Poel bezorgt jonge fan dag van zijn leven

Print
Video: Mathieu van der Poel bezorgt jonge fan dag van zijn leven

Mathieu van der Poel nam zaterdag afscheid van de gele trui, maar kreeg er een nieuwe fan voor terug. De Nederlandse smaakmaker gaf tijdens de achtste etappe van de Tour de France een bidon weg en bezorgde een jonge fan zodoende de dag van zijn leven.

„Een bidon van de geletruidrager!”, schreeuwde het Franse jongetje meerdere keren achter elkaar uit. De grijns op zijn gezicht sprak boekdelen.

Droom

Van der Poel deelde de video ’s avonds via zijn eigen socialemediakanalen. „Het begint allemaal met een droom”, stelde hij in de begeleidende tekst. „Ik heb zes fantastische dagen in de gele trui gehad. Bedankt allemaal voor jullie support.”

Lees ook: Van der Poel niet meer van start in negende etappe Tour de France

Thomas De Gendt

Ook Thomas De Gendt kreeg het filmpje onder ogen. De Belg van Lotto-Soudal richtte zich vervolgens direct tot de UCI. De internationale wielerunie treedt dit seizoen hard op wanneer renners troep, waaronder waterflessen, weggooien of weggeven buiten de speciale ingerichte afvalzones. „Kijk UCI, dit is wat een bidon kan betekenen voor een fan.”

Eerder dit seizoen werd de Zwitser Michael Schär uit de Ronde van Vlaanderen gezet, omdat hij een bidon richting een fan rolde. Het leverde UCI een storm aan kritiek op, maar de regel is nog niet aangepast.