Koninklijke onderscheiding voor Piet Canna (73) uit Kerkrade

 © ANP

Kerkrade
Stefan Gillissen

Kerkradenaar Piet Canna (73 ) heeft zaterdag 3 juli een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Mede vanwege zijn werk voor het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en de Politiekapel Limburg is Canna benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Kerkradenaar is sinds 1961 lid van het Koninklijk Harmonieorkest en bespeelt daar de tuba. Hij is onderdirigent bij repetities, marsleider, muziekarchivaris en geeft privéles op de bariton-tuba.

In 1971 werd Canna muzikant bij de Politiekapel Limburg. Hier heeft hij zich op diverse vlakken ingezet als vrijwilliger. Bij zijn 40-jarig jubileum werd hij om die reden al erelid.

Hij is inmiddels een halve eeuw vrijwilliger bij de kapel. In de eerste plaats is hij muzikant, maar daarnaast vervult hij al jaren nog veel andere taken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal