Krijtland Wonen en Simpelveld pakken woningvraagstuk samen aan

Print
Krijtland Wonen en Simpelveld pakken woningvraagstuk samen aan

Afbeelding: Gemeente Simpelveld

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Krijtland Wonen nodigt de gemeente Simpelveld uit het woningvraagstuk samen aan te pakken en op te lossen. In december moet het tot concrete afspraken leiden tussen de woningcorporatie, de gemeente en de huurders, de zogenoemde prestatieafspraken.

Wethouder Wiel Schleijpen: „Prettig wonen, in een fijne omgeving en in een huis dat voelt als thuis. Dat moet voor iedereen bereikbaar zijn. Als gemeente zetten we daar op in: beschikbaarheid van woningen, woningen voor starters, sociale huurwoningen, woningen voor mensen die zorg nodig hebben en woningen die levensloopbestendig zijn” , zo vertelt hij. „Om dat doel te bereiken werken we samen met woningcorporatie Krijtland Wonen aan een goed woon- en leefklimaat.”

Krijtland Wonen directeur Michiel Sluijsmans haakt daar op in: „Krijtland Wonen zorgt voor voldoende, veilige en betaalbare woningen. Bij het toewijzen van een woning kijken we wat past bij het inkomen, de gezinssamenstelling, de leeftijd en ook hoe urgent de vraag is. Wij hebben oprechte aandacht voor het persoonlijk welzijn van onze huurders.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen