Fortuna Sittard krijgt eigen ijsje

Print
Fortuna Sittard krijgt eigen ijsje

IJs in de clubkleuren van Fortuna Sittard. Afbeelding: Peter Schols

/ Roermond / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard krijgt als eerste Limburgse voetbalclub een eigen ijsje. De club is samen met de Limburgse ijsfabrikant Dedert IJs in Roermond een ijslolly in de clubkleuren geel en groen aan het ontwikkelen.

Over de exacte smaken die de groene onderkant en de gele bovenkant van het Fortuna-ijs gaan krijgen, moet het testpanel van de club nog een eindoordeel vellen. In de vriezers van het ontwikkelingslaboratorium van Dedert liggen inmiddels een aantal proeven met onder andere de smaken appel-ananas, peer-ananas en appel-limoen.

Fortuna Sittard krijgt eigen ijsje
Een ontwerp van de verpakking. Foto: Dedert IJs

Lees ook: Deze fabriek in Roermond voorziet de halve wereld van waterijs: ‘Marco Borsato mag je wakker maken voor een dubbellikker’

Naast de verkoop in het eigen stadion is het de bedoeling dat de Fortuna-ijslolly’s ook in een aantal supermarkten in de regio Sittard verkocht gaan worden. Het streven is dat de Fortuna-ijsco na de start van het nieuwe voetbalseizoen in de markt wordt gezet. Dedert maakt ook het clubijs voor onder andere Feyenoord, FC Utrecht en Ado Den Haag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen