Basketballers Phoenix Suns aan de leiding in NBA Finals

Print
Basketballers Phoenix Suns aan de leiding in NBA Finals

Chris Paul (rechts) was de grote man bij Phoenix Suns. Afbeelding: EPA

De basketballers van Phoenix Suns hebben de eerste wedstrijd van de NBA Finals gewonnen. De Suns waren in de Phoenix Suns Arena met 118-105 te sterk voor Milwaukee Bucks.

De 36-jarige Chris Paul was de man van de avond. De veteraan, bezig aan zijn zestiende seizoen en debutant in de NBA Finals, nam 32 punten voor zijn rekening en was goed voor 9 assists. Vooral in het derde kwart was hij van grote waarde door 16 punten te maken. Devin Booker en Deandre Ayton noteerden respectievelijk 27 en 22 punten.

Hall of Fame

„Tegen iedereen die Paul heeft afgeschreven, zou ik willen zeggen dat hij solliciteert naar de Hall of Fame”, zei Booker. „Je kunt hem nooit afschrijven als je ziet wat hij levert op het veld. Hij neemt de ploeg dagelijks op sleeptouw. Het is alleen al goed om hem in de kleedkamer te hebben, en dan heb ik het nog niet eens over alles wat hij op het veld doet. Hij brengt het team naar een hoger niveau.”

De Bucks konden beschikken over hun sterspeler Giannis Antetokounmpo, hij kwam tot 20 punten. De 26-jarige Griek liep vorige week in het vierde duel met Atlanta Hawks een knieblessure op. Zonder hun grootste ster wisten de Bucks de best-of-sevenserie, met als inzet de titel in de Eastern Conference, met 4-2 te winnen.

Geen pijn

„Het was zwaar en ik moest mijn best doen om terug te keren. Ik had de juiste behandeling en heb goed voor mijn lichaam gezorgd”, zei Antetokounmpo. „Het voelde goed en mijn knie voelde stabiel aan. Ik had geen pijn.”

Het tweede duel van de NBA Finals wordt ook in Phoenix gespeeld. De club die als eerst vier duels wint, is kampioen van de NBA. De Suns staan voor het eerst sinds 1993 in de finale, de Bucks voor het eerst sinds 1974.