Ervaar elektrisch rijden!

Print
Ervaar elektrisch rijden!

Met de komst van de van nieuwe modellen keert het tij zich definitief: elektrisch rijden is aantrekkelijker. Het wordt daarmee voor iedereen bereikbaar. Kom 16 en 17 juli elektrisch rijden ervaren in Heerlen, Sittard of Venlo. Deze dagen zijn exclusief voor onze lezers en worden georganiseerd in samenwerking met Wealer..

Elektrische auto’s zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Er zoeven in ons land al meer dan 100.000 exemplaren rond en het aantal groeit rap. In een nog niet al te ver verleden, waren de kosten voor elektrisch rijden hoger dan die van het rijden met een vergelijkbare brandstofauto. Met de komst van nieuwe modellen keert het tij zich definitief in het voordeel van de elektrische auto. Elektrisch rijden wordt dus steeds aantrekkelijker en is beter voor mens en milieu.

Dat begint al met de aanschafprijs. Door de ontwikkeling van de accutechniek en de toenemende vraag naar elektrische auto’s kunnen er meer schaalvoordelen behaald worden, waardoor de elektrische auto betaalbaar wordt voor een grote groep consumenten. De Nederlandse overheid stimuleert het elektrisch rijden flink d.m.v. subsidieregelingen, lage bijtelling, vrijstelling van wegenbelasting en BPM. Ook op onderhoudskosten bespaar je met een elektrische auto want er zitten minder bewegende onderdelen in en de olie hoeft niet vervangen te worden. Op de accu in de elektrische auto zit maar liefst 8 jaar garantie. Vanwege het milieu worden de accu’s ook nog gerecycled voor bijvoorbeeld festivals.

Met je elektrische auto dagje naar het strand

Dat elektrische auto’s geen lange afstanden kunnen afleggen is verleden tijd. De nieuwe elektrische modellen hebben aanzienlijk grotere accu’s en daarmee ook een hogere actieradius, tot wel 550 kilometer. Dat betekent dat een ritje naar Scheveningen of Amsterdam en terug naar Limburg makkelijk kan, zonder extra te laden. Eenmaal in plaats van bestemming kun je de auto ook parkeren én laden waardoor je helemaal zorgeloos thuiskomt.

Parkeren is laden

Net zo belangrijk als de laadcapaciteit is de toename van (snel)laadstations. Nederland is in Europa koploper als het gaat om laadpunten. De exacte locaties kun je makkelijk downloaden in je navigatiesysteem. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze, je klantbezoek of op kantoor de batterij weer bijladen. Met snelladen is de accu binnen 20 minuten alweer voor 80% opgeladen. Via IONITY neemt Volkswagen Group deel aan de oprichting van 400 snellaadparken in heel Europa. In de toekomst wordt er elke 120 kilometer een IONITY-park aangelegd..

Autovakantie blijft mogelijk zelfs met caravan

Er komen dus steeds meer snellaadparken in heel Europa. Dat betekent dat het met simpel uitzoekwerk en voldoende stopplaatsen de reis in Europa voltooid kan worden in een elektrische auto. Een elektrische auto is over het algemeen minder geschikt voor het trekken van een caravan. Zo eerlijk moeten we zijn. Maar daar hebben ze bij Wealer een oplossing voor. Vraag ernaar als u elektrisch rijden gaat ervaren.

Een elektrische auto rijdt nog makkelijker en veiliger

Deze auto’s zijn voorzien van de allernieuwste hulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control en Lane Assist in een elektrische auto‘s beter waardoor je makkelijker en veiliger rijdt. Daarnaast wordt de stroom van de batterij onmiddellijk onderbroken bij een ongeval door een speciaal crashframe. En voor het eerst is er ook een volledig overdekte en extra solide bodembescherming.

Jouw eigen laadpunt

Technisch gezien kun je een elektrische auto thuis aan het stopcontact opladen. Voor de veiligheid en snelheid van het laden is het beter om een eigen laadpunt te laten installeren. Als je geen eigen oprit hebt kun je een laadpunt aanvragen bij de gemeente. Wanneer je de auto dan ‘s avonds aan de lader zet, is je accu de volgende ochtends weer vol. Vraag naar de mogelijkheden bij Wealer als u elektrisch rijden gaat ervaren.

www.wealer.nl/lezersactie