Video: Politie ontvangt nieuwe informatie over gewelddadige overval Holtum na tonen beelden in Opsporing Verzocht

Print
Holtum -

De politie heeft dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van de vluchtauto van de daders van de gewelddadige overval in Holtum begin maart.

Dinsdagavond 2 maart waren het destijds 52-jarige slachtoffer en zijn volwassen stiefdochter aanwezig in zijn woning aan de Voss van Holtumstraat. Hij ging poolshoogte nemen toen hij dacht iemand in zijn garage te zien. Dat liep uiteindelijk uit op een gewelddadige confrontatie met twee overvallers.

Lees ook: Overval op woning in Holtum: daders gevlucht

Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en naar de grond geduwd. Ook had het er alle schijn van dat zijn belagers hem wilde vastbinden, vermoedelijk met de oranje spanband die ze bij zich hadden. Doordat de man zich bleef verzetten, sloegen de daders op de vlucht.

Camerabeelden

De politie is op zoek naar twee mannen met een donkergetinte huidskleur. De meest agressieve van de twee is zo’n 1.90 meter lang en heeft een smal postuur. De andere man, die volgens de bewoner nogal bang overkwam, is rond 1.75 meter lang.

Dinsdagavond vroeg de politie in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor camerabeelden uit de omgeving. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de overvallers zeer waarschijnlijk zijn gevlucht in een grijsbruine Toyota Taris. De politie laat woensdagochtend weten dat de uitzending nieuwe informatie heeft opgeleverd. Dit wordt verder opgepakt en uitgezocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen