Verdachten aanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool uit Maurik en een Rotterdammer, derde verdachte vrijgelaten

Print
Verdachten aanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool uit Maurik en een Rotterdammer, derde verdachte vrijgelaten

Afbeelding: ANP

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij het schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries is neergeschoten.

Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, woonachtig in Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam. Twee verdachten worden vrijdag voorgeleid, een derde verdachte is woensdag vrijgelaten.

Op de A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam hield een arrestatieteam de mannen aan. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Huiszoekingen

Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam, meldt de politie in een persbericht. Bij de huiszoekingen zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

De politie hield in Amsterdam nog een derde man aan, een 18-jarige Amsterdammer. Hij is woensdag heengezonden en is geen verdachte meer in dit onderzoek.

Lees ook: Moeder Nicky Verstappen hevig geëmotioneerd: ‘Hij heeft altijd voor ons en Nicky gevochten’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee