Zoon Peter R. de Vries: ‘Onze grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (l) komt met zijn zoon Royce aan bij de Bunker voor zijn getuigenverhoor in de strafzaak tegen Willem Holleeder. © Hollandse Hoogte/ANP

De zoon van Peter R. de Vries heeft via Twitter gereageerd op de aanslag op zijn vader.

RedactieBron: De Telegraaf

„Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden”, laat Royce de Vries weten.

Onder het bericht stromen de steunbetuigingen in groten getale binnen.

Lees ook: Moeder Nicky Verstappen hevig geëmotioneerd: ‘Hij heeft altijd voor ons en Nicky gevochten’

Peter R. de Vries werd dinsdagavond neergeschoten in de Amsterdamse Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van het hoofdstad. De Vries had kort daarvoor de studio van RTL Boulevard verlaten. De misdaadverslaggever werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vecht De Vries voor zijn leven.

Lees ook: Verdachten aanslag op Peter R. de Vries zijn een Pool uit Maurik en een Rotterdammer, derde verdachte vrijgelaten

Er zijn twee verdachten opgepakt: een 35-jarige Poolse man uit Maurik en een 21-jarige Rotterdammer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal