Video: Politie geeft beeld vrij van overvaller pakketbezorger

Print

gewelddadige overval pakketbezorger . Video: Politie Eenheid Limburg

Dieteren -

De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van de man die wordt verdacht van een gewelddadige overval op een pakketbezorger in Dieteren.

De overval vond 22 december vorig jaar plaats in de Echterstraat.

Twee dagen eerder is online, met opgave van valse gegevens, een nieuwe smartphone besteld met als afleveradres een woning in Dieteren.

De bewoners van dit adres weten echter nergens van. Als een pakketbezorger het pakket op dinsdag 22 december rond half elf in de ochtend wil bezorgen, wordt hij op brute wijze overvallen en mishandeld.

Lees ook: Pakketbezorger in Kerkrade mishandeld; politie op zoek naar getuigen

Pistool

Onder bedreiging van een pistool wordt hem gesommeerd om spullen af te geven. De pakketbezorger verzet zich, waarna hij enkele malen met het pistool op zijn hoofd en in zijn gezicht wordt geslagen. De overvaller verliest daarbij de patroonhouder van zijn wapen inclusief patronen. Vervolgens gaat hij ervandoor met de bestelbus, die geladen is met pakketten.

De bezorger blijft hevig bloedend achter, heeft zijn kaak op twee plaatsen gebroken en mist enkele tanden.

Paketten ontvreemd

De bestelbus wordt korte tijd later aangetroffen op de Beuningerstraat in Dieteren, op slechts anderhalve kilometer van de plek waar de overval heeft plaatsgevonden. Diverse pakketten blijken uit de bus ontvreemd te zijn.

Van de overvaller ontbreekt ondanks uitgebreid onderzoek nog ieder spoor. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere daders betrokken zijn geweest bij de overval.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen