Trucker verdacht van doodrijden motoragent reed eerder agent aan

 © De Telegraaf

Gerda Frankenhuis en Sebastian Schramm

De 45-jarige vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het doodrijden van de Rotterdamse motoragent Arno en daarna doorreed was zes jaar geleden ook betrokken bij een soortgelijk incident. Dat stellen bronnen rond het politieonderzoek.

De destijds 40-jarige trucker Willem M. uit Melissant overreed in oktober 2015 op de A15 motoragent Dennis die daarbij zijn rechterarm verloor. De politieman had destijds het gevoel dat hij met opzet was overreden, maar de bestuurder beweerde hem niet te hebben gezien.

Lees ook: Motoragent dood na aanrijding met vrachtwagen in Rotterdam, bestuurder doorgereden

De Rotterdamse rechtbank veroordeelde de vrachtwagenchauffeur in 2018 tot twee maanden voorwaardelijke celstraf, 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van 18 maanden wegens het veroorzaken van een ongeval met ernstig letsel tot gevolg. Vorig jaar heeft de Hoge Raad bepaald dat het vonnis niet hoeft te worden herzien.

Dodelijk ongeval fietsster

Ook was de trucker vorig jaar betrokken bij een dodelijk ongeval op de Westvoornseweg in Rockanje. Een 79-jarige fietsende vrouw uit Hellevoetsluis werd bij het oversteken geschept en overleed ter plekke. Het Openbaar Ministerie seponeerde die zaak tegen hem.

In het Waalhavengebied in Rotterdam ging het woensdag opnieuw gruwelijk mis. Op de Eemlandweg kwamen de 47-jarige motoragent en de vrachtwagencombinatie die werd bestuurd door de 45-jarige man met elkaar in botsing. De trucker reed na het ongeval door, maar kon enkele uren later op het terrein van zijn transportbedrijf in Melissant worden aangehouden. De motoragent is aan zijn verwondingen bezweken. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk wordt gedaan door agenten van de eenheid Den Haag.

’Gitzwarte dag’

Bij de Rotterdamse politie is de verslagenheid groot. „Een gitzwarte dag”, reageert de verkeerspolitie op het verlies. „Hij was niet alleen een collega, maar ook een vriend, een maatje, een diender in hart en nieren die bij ons allemaal geliefd was.”

Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef Eenheid Rotterdam reageert eveneens ontsteld. „Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team Verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s.” Politiechef Fred Westerbeke zegt op Twitter totaal verslagen te zijn door het overlijden van zijn collega. „Ik wens zijn familie en directe collega’s alle sterkte toe.”