Persoon gewond bij brand in flatwoning Sittard

© Orange Media

Bij een uitslaande brand in een flatwoning in Sittard is woensdagavond een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is in een ambulance afgevoerd. Het is niet bekend hoe ernstig het letsel is.

Redactie

De brand ontstond in een van de woningen op de zevende verdieping van het flatgebouw aan de Elisabeth van Barstraat. Daarom moest de brandweer een hoogwerker inzetten.

„Een geluk bij een ongeluk”, zegt de woordvoerder van de brandweer. „Want daardoor bleef de brand tot deze ene woning beperkt. Op de lagere verdiepingen is alleen sprake van waterschade.”

Traumahelikopter

De hulpdiensten werden omstreeks half tien gealarmeerd over de brand in de Reinoud-flat en rukten massaal uit. Dit had vooral te maken met de plek waar de brand uitbrak, aan de doorgaande weg richting Susteren. De brandweer schaalde op naar grip 1 omdat sprake was van een grote brand. Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te worden gebruikt.

De hulpdiensten rukten massaal uit. © De Limburger

Een deel van de Reinoud-flat staat leeg, een deel is bewoond. De bewoners werden rond kwart voor tien, in de rust van het EK-duel tussen Engeland en Denemarken, gesommeerd om het flatgebouw te verlaten. Na een uur was de brand onder controle. De brandweer heeft vervolgens de overige woningen geïnspecteerd, waarna de bewoners van deze appartementen naar huis konden terugkeren.

Rookwolken

Op de eerste beelden van de brand is te zien hoe de vlammen uit het dak sloegen en donkere rookwolken achterlieten. Bij de flat vinden momenteel bouwwerkzaamheden plaats. Langs de gevel staan bouwsteigers.

De politie zette tijdens de hulpverlening de omliggende straten af voor het verkeer. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

 © Orange Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal