Onlinebank Bunq 1,6 miljard waard bij investeringsronde

Print
Onlinebank Bunq 1,6 miljard waard bij investeringsronde

Afbeelding: Getty Images

Onlinebank Bunq heeft 193 miljoen euro aan investeringen opgehaald tijdens zijn eerste investeringsronde. Dat geld kwam van het Britse investeringsfonds Pollen Street Capital en van Bunq-oprichter en topman Ali Niknam.

Gezien de prijs die Pollen Street Capital betaalde voor zijn belang, zou heel Bunq 1,6 miljard euro waard zijn. Bunq had tot nu toe nog nooit geld van investeerders aangenomen. Alleen Niknam zelf stak geld in de bank, in totaal bijna 100 miljoen euro. De investeringsronde is volgens Bunq de grootste eerste investering in een Europees fintechbedrijf ooit. Die stelt de bank bovendien in staat te gaan groeien door middel van overnames.

Lees ook: Online bank Bunq maakt recorgroei door

Als onderdeel van de deal neemt Bunq dan ook meteen het Ierse Capitalflow Group over. Die kredietverstrekker richt zich op het midden- en kleinbedrijf met leningen voor vastgoed, maar ook voor bedrijfsmiddelen als machines en voertuigen. Bovendien schiet Capitalflow nog niet betaalde rekeningen van klanten voor.

Verder maakte Bunq bekend voor het eerst een winstgevende maand te hebben gedraaid. Verdere details geeft het bedrijf niet.