Bram Moszkowicz in tranen: ‘Hadden we niet iets moeten doen?’

Print
Bram Moszkowicz in tranen: ‘Hadden we niet iets moeten doen?’

Afbeelding: Screenshot

Voormalig strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz heeft het tijdens de uitzending van Shownieuws op woensdagavond zichtbaar moeilijk wanneer hem gevraagd wordt wat de aanslag op Peter R. de Vries met hem doet. „Veel. We zijn vrienden. Hebben 30 jaar samengewerkt. Het is niet makkelijk”, vertelt hij, zoekend naar woorden.

Bram vraagt zich tijdens het programma hardop af of er niet meer gehamerd had moeten worden op beveiliging. „Ik zit iedere keer met de gedachte: hadden we niet iets moeten doen? Om het uit zijn hoofd te praten om zonder beveiliging te lopen. Als je weet dat ‘ie naar Boulevard gaat, dat zijn de gevaarlijke momenten, dat je dan zegt: ‘Nou, Peter, neem dan iemand mee’.” Hij legt uit dat hij het er weleens met zijn vriend over beveiliging heeft gehad. „Hij is heel principieel, recht door zee.”

Lees ook: Justitie in Limburg kan al jaren niet om Peter R. de Vries heen: ‘Hadden maar meer mensen zoveel lef als hij’

Hij spreekt ook de hoop uit dat Peter - die momenteel vecht voor zijn leven in het ziekenhuis - het zal redden. „Mijn gevoel zegt me dat ‘ie het zal overleven, maar misschien is het wishful thinking. Het is een vriend van de familie. Niet dat dat nu zo belangrijk is, maar het komt aan. Het heeft impact op me”, aldus Moszkowicz.

Lees ook: Tweede verdachte van aanslag Peter R. de Vries is Delano G. (21)

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu