Vermogen voormalig Microsoft-baas Steve Ballmer schiet door 100 miljard dollargrens

Steve Ballmer. 

Steve Ballmer. © Getty Images

Amsterdam
onze verslaggeverBron: De Telegraaf

De voormalige hoogste baas bij Microsoft, Steve Ballmer, is toegetreden tot de exclusieve club van grootverdieners met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar.

Ballmer, die van 2000 tot 2014 aan het roer stond bij Microsoft, heeft volgens de rijkenlijst van dataprovider Bloomberg inmiddels een vermogen van 101 miljard dollar opgebouwd. Daarmee staat hij net in de top tien van grootverdieners. Dit jaar heeft Ballmer per saldo iets meer dan 20 miljard dollar aan rijkdom erbij gekregen.

Ballmer stond in zijn tijd bij Microsoft onder meer bekend vanwege zijn opmerkelijke media-optredens. Hij liep daarbij schreeuwend over het podium, zoals bij de lancering van nieuwe producten.

Los Angeles Clippers

Vooral de goede gang van zaken bij de Amerikaanse techreuzen in de voorbije weken, voerde het vermogen van Ballmer flink op. De huidige eigenaar van basketbalclub Los Angeles Clippers heeft naar een schatting nog een belang van 4 procent in het Amerikaanse bedrijf waar hij oprichter Bill Gates opvolgde. Ook kocht Ballmer in 2015 nog een groot pakket aandelen van de sociale mediadienst Twitter.

Na zijn vertrek bij Microsoft ging Ballmer aan de slag met een liefdadigheidsinstelling. Daarmee zet hij zich in om de sociale mobiliteit onder kinderen in de Verenigde Staten te verbeteren.

Goed gezelschap

Met zijn toetreding tot de club van 100 miljard dollar is Ballmer in zeer goed gezelschap. Jeff Bezos, de pas afgetreden topman van Amazon, is met een vermogen van meer dan 200 miljard dollar nog steeds veruit de rijkste mens.

Ook Tesla-baas Elon Musk is een prominent lid, met een rijkdom van 174 miljard dollar. Superbelegger Warren Buffett is een andere bekende naam die tot de exclusieve club behoort. Zijn vermogen bedraagt 101 miljard dollar. Larry Ellison, oprichter van Oracle, staat op de drempel om toe te treden. Met een vermogen van 98,5 miljard dollar heeft hij het lidmaatschap van de club van 1oo miljard dollar binnen bereik.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee