Microsoft wil personeel tevreden houden: iedereen een bonus van 1500 dollar

 © EPA

New York
ANP

Het merendeel van het personeel van Microsoft krijgt een bonus van 1500 dollar voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Het Amerikaanse techbedrijf heeft zo’n 200 miljoen dollar gereserveerd voor de geste, bevestigt Microsoft aan verschillende Amerikaanse media.

Volgens Microsoft is het zaak personeel tevreden te houden tijdens de pandemie. Ook wil het concern de mensen beter aan zich binden nu veel werknemers alleen thuis werken. Eerder deelde Microsoft ook al vijf extra betaalde vakantiedagen uit aan werknemers.

Lees ook: ’Gates uit bestuur Microsoft wegens relatie met medewerkster’

Hele wereld

Wat mogelijk meespeelt is de huidige trend dat steeds meer mensen twijfelen over het al dan niet in dienst blijven van de huidige werkgever. Zeker nu kantoren en faciliteiten steeds meer opengaan.

Microsoft zal de bonus nog deze zomer uitkeren en hij geldt niet alleen voor werknemers in de VS, maar ook elders in de wereld. Personeel in dienst van Microsoft-dochters LinkedIn, ZeniMax en GitHub krijgen niet dit extraatje. Ook ondervoorzitters van bedrijfsdivisies krijgen de bonus niet. Bij Microsoft werken wereldwijd ruim 175.500 mensen, waarvan ruim 100.000 in de VS.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal