Avond rondom boek ‘De Onmisbaren’ over mensen in cruciale beroepen in Royal theater in Heerlen

Print
Avond rondom boek ‘De Onmisbaren’ over mensen in cruciale beroepen in Royal theater in Heerlen

Ron Meyer. Afbeelding: Annemiek Mommers

Heerlen / Hoensbroek -

Rondom het boek De Onmisbaren van vakbondsleider en SP-politicus Ron Meyer wordt een avond in de Heerlense Royal-bioscoop georganiseerd.

Op 15 juli gaat Meyer in op vragen als waarom kinderen die in buurten met bescheiden inkomens opgroeien jaren eerder doodgaan dan kinderen in rijke buurten. „Waarom zijn thuiszorgers, vuilnismannen en kinderopvangjuffen officieel onmisbaar maar krijgen ze vaak lage lonen en hoge werkdruk? Wat kunnen we doen om dat te veranderen?”

Lees ook: SP’er Ron Meyer uit Heerlen eert in boek ‘de onmisbaren’: ‘We moeten niet ontkennen dat sociale klasse bepalend is’

De boekbespreking duurt van 19.30 uur tot 20.30 uur. Aansluitend draait de film I, Daniel Blake in het filmhuis. Deze film gaat over een timmerman die door een hartaanval werkloos raakt en daarna voor het eerst een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem.

Toegang voor de boekbespreking is gratis. Aanmelden kan via onmisbaren@gmail.com.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen