Kyrgios ziet tennissen zonder fans niet zitten en zegt af voor Olympische Spelen

Print
Kyrgios ziet tennissen zonder fans niet zitten en zegt af voor Olympische Spelen

Nick Kyrgios. Afbeelding: AFP

Nick Kyrgios heeft geen zin om voor lege tribunes te gaan spelen op de Olympische Spelen. De Australische tennisser (26), nummer 60 van de wereld, besloot zich daarom af te melden voor het mondiale sportevenement. „De gedachte om in lege stadions te gaan spelen, geeft me geen goed gevoel”, schrijft hij op zijn sociale media.

Kyrgios maakte vorige week op Wimbledon zijn rentree nadat hij maanden aan de kant was gebleven. Hij kwam na de Australian Open, in februari, niet meer in actie. Kyrgios besloot vanwege de coronaperikelen een tijdje niet te tennissen. Op Wimbledon haalde hij de derde ronde, maar daarin moest hij met een buikspierblessure opgeven tegen Félix Auger-Aliassime.

De winnaar van zes ATP-titels behoorde tot de Australische ploeg van elf tennissers voor de Spelen. De Japanners besloten donderdag om helemaal geen publiek toe te laten bij de sportwedstrijden in Tokio, vanwege de zorgen om het coronavirus.

Kyrgios ontbrak ook al op de Spelen van Rio 2016, toen vanwege een conflict met de Australische bond over zijn gedrag. Hij had de afgelopen weken al laten blijken niet veel zin te hebben in de strenge coronamaatregelen waar alle deelnemers aan de Spelen zich aan moeten houden. Het weren van publiek in Tokio was voor Kygios reden om zich terug te trekken. „Het is mijn droom om Australië te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen en ik weet dat ik die kans mogelijk nooit meer krijg. Maar ik ken mezelf. Bovendien wil ik een gezonde Australische atleet niet de kans ontnemen om het land te vertegenwoordigen.”