Coronageval bij Fortuna Sittard, oefenduel tegen MVV afgelast

Print
Coronageval bij Fortuna Sittard, oefenduel tegen MVV afgelast

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De oefenwedstrijd tussen MVV en Fortuna Sittard, die voor komende zaterdag stond gepland, gaat niet door. Bij de ploeg uit Sittard is iemand positief getest op het coronavirus.

Conform de AVG-wetgeving maakt Fortuna Sittard niet bekend om welke persoon het gaat. De wedstrijd die in stadion De Geusselt zou plaatsvinden, zou alleen toegankelijk zijn voor MVV-supporters, op voorwaarde van een negatief testbewijs.

MVV laat weten dat fans die een ticket hebben gekocht voor het duel, zo snel mogelijk het geld krijgen teruggestort. Beide clubs willen geen enkel risico nemen en hebben de wedstrijd afgelast.

Voor Fortuna Sittard zou het de eerste wedstrijd worden in de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen. De club heeft wel al meteen een extra oefenwedstrijd toegevoegd in de voorbereiding. Op 14 juli zal er tegen OH Leuven geoefend worden.