Je droombaan scoren met een sterk CV doe je zo!

Print
Je droombaan scoren met een sterk CV doe je zo!

Afbeelding: Pexels.com

Iedereen wil natuurlijk opvallen met z’n CV en uitgekozen worden voor die droombaan. Een CV maken is iets dat iedereen waarschijnlijk wel eens moet doen in zijn of haar leven. Het is iets dat je altijd nodig hebt als je gaat solliciteren op een nieuwe baan. Een sterk CV neerzetten is wel belangrijk als je echt graag uitgekozen wil worden voor een sollicitatiegesprek. Je droombaan vinden is namelijk niet altijd even makkelijk en als je deze gevonden hebt, wil je er natuurlijk helemaal voor gaan. Een sterk CV bestaat uit een aantal dingen. De basisinformatie is erg belangrijk en met een paar tips kun je een sterk CV opbouwen. Een perfect curriculum vitae bestaat eigenlijk niet, maar je kunt wel in de buurt komen met jouw sterk opgebouwde CV.

De basis van een goed CV

Een goed CV begint bij een goede basis, de basis van een CV is over het algemeen hetzelfde. Er zijn een aantal punten die in het CV verwerkt moeten worden. De basis van een CV:

  • Je persoonlijke gegevens en (optie) foto
  • Een persoonlijk profiel
  • Afgeronde opleidingen
  • Relevante werkervaringen
  • Voltooide cursussen en behaalde certificaten
  • Opgedane kennis en vaardigheden
  • Je beste competenties en vaardigheden
  • Eventueel nog nevenactiviteiten, hobby’s en andere interesses

Dit zijn de basispunten waaruit een goed CV moet bestaan. Dit zijn de punten die een potentiële werkgever graag ziet in je curriculum vitae als je gaat solliciteren. Het is dus wel belangrijk om deze te verwerken in je eigen CV.

Een CV maken

Een CV kun je maken aan de hand van een CV maker, dit is een template die je kunt kiezen en zelf in kunt vullen en aanpassen. Wel zo handig. Je kiest de basis en je vult hem zelf in en past hem aan naar wens. Zo kun je alles erin verwerken wat je er in wil verwerken en hoef je niet na te denken over de hele opbouw en wat er ook alweer in moet. De template is eigenlijk gewoon een voorbeeld en biedt een stukje gemakkelijkheid. Een CV maken met zo’n template is een goed idee, maak het jezelf makkelijk met een voorbeeld. Zo weet je ook zeker dat je alles verwerkt hebt.

Opvallen voor je droombaan met een sterk CV

Een sterk CV bestaat dus ten eerste uit alle basispunten die verwerkt moeten worden in een curriculum vitae. Daarnaast kun je zelf kiezen wat je er precies op zet. Heb je veel werkervaring? Show daarmee een potentiële werkgever wat voor ervaring je al hebt. Nog niet veel werkervaring? Kies er dan voor om je vaardigheden, nevenactiviteiten, prestaties etcetera eruit te laten springen. Besteedt hier wat meer aandacht aan op je CV. Je kunt dus zelf je sterke kanten goed naar voor laten komen en showen op je CV. Je bepaalt zelf hoe je het indeelt en aan welk deel je meer aandacht besteedt. Zo kun je er zelf voor zorgen dat je opvalt tijdens die sollicitatieprocedure voor jouw droombaan! En wie weet begin jij binnenkort bij je nieuwe droombaan.