‘Politie zoekt opdrachtgever aanslag De Vries in hoek Taghi’

 © Hollandse Hoogte / ANP

Het politieonderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) achter de aanslag op Peter R. de Vries focust zich steeds meer op vertrouwelingen van Ridouan Taghi. „Alles wijst zijn kant op”, meldt het AD op basis van meerdere goed ingevoerde bronnen bij de politie.

Redactie

Het Team Grootschalig Onderzoek is geholpen door de snelle arrestatie van de uitvoerders, waardoor niet alle sporen gewist zijn.

Lees ook: Verdachte aanslag De Vries blijkt neef van kopstuk ’moordbende’ Taghi

In deze prille fase van het politieonderzoek moet tunnelvisie worden voorkomen, dus loopt het Team Grootschalig Onderzoek ook andere mogelijkheden af. „Een kleine groep onderzoekt de mogelijkheid dat Willem Holleeder erachter zit, of dat andere nog onbekende personen de opdracht hebben gegeven. Maar de meeste rechercheurs werken inmiddels op de omgeving van Taghi. Tot nu toe wijst veel erop dat de aanslag uit die hoek komt.”

Dat zegt een goed ingevoerde bron bij de politie die op de hoogte is van de stand van het onderzoek. Zijn verhaal wordt bevestigt door twee andere politiebronnen. „Al kunnen we in dit stadium van het onderzoek nog niets met zekerheid zeggen, wijst alles tot dusverre op Taghi”, aldus één van hen.

De politie Amsterdam doet officieel geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek.

Lees ook: Aanslag op Peter R. de Vries: erecodes in de criminaliteit vervagen, is dan niets meer heilig?