Peukenactie in Maasbree, Panningen en Meijel

Peukenactie in Maasbree, Panningen en Meijel

Afbeelding: ING Image

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Peel en Maas Schoon organiseert een opruimactie voor het verwijderen van sigarettenpeuken in Panninen, Meijel en Maasbree. Iedereen mag meedoen. Deze actie vindt plaats op zaterdag 10 juli.

In samenwerking met Peel en Maas Schoon heeft de gemeente een aantal afvalbakken voorzien van een asbak. Sigarettenpeuken zijn de grootste vorm van zwerfafval en daarnaast zit er plastic in de filters. Het Plastic Peuken Collectief vraagt sinds 2019 aandacht voor deze onderbelichte vorm van vervuiling. Daarom worden er op zaterdag 10 juli verspreid over heel Nederland opruimacties gehouden onder de naam Peuk Meuk 2021.

Het hoofddoel van Peuk Meuk is om een verbod te krijgen op plastic in sigarettenfilters. Daarbij wil de organisatie een breed publiek informeren zodat er meer draagvlak komt voor dit verbod. Door samenwerking moeten er landelijk in één dag circa 250.000 peuken uit het milieu worden verwijderd.

Meer informatie is er te vinden op de website van de gemeente Peel en Maas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen