Gemeente Leudal wordt geïnformeerd over huidige stand van zaken Zevenellen

Gemeente Leudal wordt geïnformeerd over huidige stand van zaken Zevenellen

Zevenellen. Afbeelding: OML

Haelen -

College- en raadsleden van de gemeente Leudal hebben donderdag een bezoek gebracht aan bedrijvenpark Zevenellen. Daar werden ze door consultant gebiedsontwikkeling John Giesen van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) bijgepraat over de laatste stand van zaken en ontwikkelingen van het duurzame industriegebied.

OML geeft alle beschikbare grond zorgvuldig uit. Op voorhand wordt een uitgebreide toets gedaan om de ontwikkelplannen van de ondernemer in kaart te brengen. Er wordt dan gelet op de consequenties die de komst van het bedrijf heeft voor het gebied. Wat is de te verwachten situatie betreft zaken zoals geur, geluid, verkeersbewegingen en parkeren? Is er overlast te verwachten?

OML overlegt met omwonenden en andere stakeholders. Zo is er een klankbordgroep opgericht. Deze bestaat uit omwonenden, deskundigen op het gebied van flora en fauna en duurzaamheid en overheden. Daarnaast worden omwonenden geïnformeerd via een app, social media post en e-mail.

OML verwacht de volledige gronden uiteindelijk te verkopen aan circa vijftien bedrijven. Dat kan tussen de vierhonderd en 750 directe en indirecte arbeidsplaatsen opleveren. Een deel van Zevenellen wordt ingedeeld voor lokale bedrijven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen