OM wil voetballer Promes vervolgen voor steekpartij

Print
OM wil voetballer Promes vervolgen voor steekpartij

Quincy Promes. Afbeelding: ANP

Sittard -

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam wil voetballer Quincy Promes strafrechtelijk vervolgen voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude, in juli vorig jaar. Het OM heeft dat vrijdag desgevraagd gemeld. Promes (29) zou een neef in diens knie hebben gestoken.

De neef deed pas in november aangifte. In december werd oud-Ajacied en international Promes (nu Spartak Moskou) gearresteerd. Hij zat enkele dagen in de cel. Hij ontkent en heeft eerder via zijn advocaat laten weten dat hij niet ter plaatse was. Het vermoedelijke slachtoffer liep ernstig letsel op.

De politie rondde het onderzoek in mei af en stuurde het dossier door naar het OM in Amsterdam. Dat heeft na bestudering daarvan geleid tot de „voorgenomen beslissing” om tot vervolging over te gaan. Er is nog geen definitieve aanklacht. Deze wordt pas opgesteld als de advocaat van Promes, Gerard Spong, onderzoekswensen heeft ingediend. Mochten die onderzoekswensen leiden tot nadere onderzoekshandelingen, dan zullen die eerst worden uitgevoerd voordat het OM een definitieve beslissing neemt.