Benedictuswandeling van klooster Wittem naar klooster Mamelis

Print
Benedictuswandeling van klooster Wittem naar klooster Mamelis

Vespermis in de kloosterkerk van Abdij Benedictusberg in Mamelis. Afbeelding: Franco Gori

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Mamelis -

Op de feestdag van de heilige Benedictus van Nursia is er een wandeling van klooster Wittem naar de benedictenabdij St.-Benedictusberg in Mamelis.

De wandeling van 7 kilometer begint zondag 11 juli om 14.00 uur. Bij de abdij is een ontmoeting met een van de monniken en kunnen wandelaars om 17.00 uur deelnemen aan de vespers (in het Latijn). De weg terug naar Wittem kan te voet of met de lijnbus. Deelname kost 2,50 euro. Opgave en meer informatie bij Klooster Wittem.

Concert

In de kloosterkerk is diezelfde zondag om 14.00 bovendien een inloopconcert van Frans Jespers (orgel en piano) en Erika Tieleman (cello). Er wordt onder andere muziek ten gehore gebracht van de Benedictijn Dom Paul Benoît. Tussen de stukken door worden teksten voorgedragen uit de benedictijnse traditie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen