Alle aangescherpte coronamaatregelen op een rijtje

Print
Alle aangescherpte coronamaatregelen op een rijtje

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge maakten vrijdagavond enkele verscherpingen van de coronamaatregelen bekend.

Vanaf zaterdag 06.00 uur tot en met 13 augustus gelden de volgende maatregelen:

- In de horeca moet iedereen een vaste zitplaats hebben en op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Alle horecazaken moeten van middernacht tot 06.00 uur dicht. Optredens en harde muziek zijn verboden.

Lees ook: Alsnog streep door Solar na aanscherping coronamaatregelen: ‘Een mokerslag, een klap in ons gezicht’

- Voor de horeca wordt het coronatoegangsbewijs, waarmee een uitzondering op de anderhalvemeterregel mogelijk was, niet meer gebruikt tot en met 13 augustus. Discotheken en nachtclubs gaan helemaal dicht.

Lees ook: Aanscherping coronamaatregelen ’enorme teleurstelling, maar noodzakelijk’

- Ook evenementen, culturele locaties en publiek bij professionele sportwedstrijden en sport- en jeugdactiviteiten, zijn toegankelijk maar iedereen moet een vaste zitplaats hebben en op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Bij gebruik van het coronatoegangsbewijs (testen voor toegang) mag op deze locaties extra publiek aanwezig zijn. De beschikbare ruimte is beperkt: maximaal twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt. Een toegangstest voor een coronatoegangsbewijs is vanaf komende dinsdag 24 uur geldig in plaats van 40 uur. Evenementen duren maximaal 24 uur.

- Voor winkels, musea en kermissen verandert er niks. Zij mogen een bezoeker per 5 vierkante meter ontvangen.

- Het kabinet roept op feestjes klein en beheersbaar te houden en 1,5 meter afstand te houden.